În perioada 25-30 aprilie, au loc Zilele Republicii Moldova la Sankt-Petersburg

Sankt-Petersburg, 26 aprilie 2021 –  În perioada 25-30 aprilie, au loc Zilele Republicii Moldova la Sankt Petersburg, cu prilejul aniversării a 31-a a Drapelului National al țării noastre. La evenimentele festive participă parlamentari din Republica Moldova – Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc, deputații Violeta Ivanov și Gheorghe Para.

Startul evenimentelor a fost dat duminică, 25 aprilie, printr-un turneu de tenis de masă între echipele Republicii Moldova, orașului Sankt Petersburg și Regiunii Leningrad, care a avut loc la Centrul Parlamentar al Adunării Interparlamentare a CSI.

Joi, 29 aprilie, Vicespeakerul Vladimir Vitiuc va lansa tradiționala împușcătură din tun, care zilnic se efectuează la ora 12:00, de pe acoperișul bastionului Narîșkin din Cetatea Petru și Pavel din Sankt Petersburg. La eveniment vor participa și reprezentanți ai Comitetului pentru relații externe al Administrației orașului Sankt Petersburg.

În aceeași zi, va avea loc o cursă auto: mai multe automobile cu steagurile Republicii Moldova, ale Federației Ruse și Sankt-Petersburgului vor porni de la Cetatea Petru și Pavel către bustul diplomatului, poetului și traducătorului secolului 18 Antioh Cantemir, de pe Terasamentul Universității și apoi – către Cimitirul Piskariovskoe. Aici, va avea loc ceremonia depunerii de flori la Monumentul ”Patria-Mamă” și la plăcile comemorative.

În aceeași zi, membrii delegației Parlamentului Republicii Moldova vor planta un copac în Parcul Piskariovski în semn de prietenie dintre Moldova și orașul Sankt Petersburg.

Zilele Republicii Moldova la Sankt Petersburg se vor încheia pe 30 aprilie cu semnarea protocoalelor de intenție cu privire la cooperarea dintre  Chișinău și orașul Gatcina din Regiunea Leningrad, dintre orașul Orhei și unul dintre orașele Regiunii Leningrad, precum și între administrațiile sectorului Botanica din Chișinău și districtul Moscova din Sankt Petersburg.

Ceremonia solemnă de semnare va avea loc la Palatul Ecaterinei. Tot aici este vernisată expoziția de picturi ale artiștilor plastici din Republica Moldova care activează în Sankt Petersburg.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More