În marja vizitei oficiale la Baku, Igor Grosu a avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești din Azerbaidjan

Baku, 24 februarie 2022 – În marja vizitei oficiale la Baku, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, în seara zilei de miercuri, o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești din Republica Azerbaidjan.    

Speakerul le-a împărtășit conaționalilor impresiile de pe urma vizitei sale oficiale la Baku, remarcând deschiderea de care s-a bucurat delegația parlamentară din partea conducerii azere.

Totodată, s-a discutat și despre planurile colaborării de perspectivă cu Republica Azerbaidjan în domenii precum comerț, cultură, infrastructură.

De asemenea, a fost abordată chestiunea cu privire la cursa avia directă Baku-Chișinău de care sunt interesați atât cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Azerbaidjan, cât și comunitatea azeră din țara noastră. Speakerul a anunțat că acest subiect a fost discutat cu Prim-ministrul Republicii Azerbaidjan, Ali Asadov, fiind exprimată speranța că lucrurile vor evolua în timpul cel mai apropiat.

Președintele Parlamentului a apreciat faptul că mulți reprezentanți ai diasporei promovează activ produsele noastre autohtone, inclusiv vinurile moldovenești pe piața azeră, iar în acest domeniu există potențial mare care urmează a fi valorificat.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții diasporei moldovenești, Igor Grosu l-a salutat pe Daniel Holostenco, care de opt ani este stabilit cu traiul în Baku, împreună cu familia, și a reușit să devină campion la box în categoria juniori.

20220223-212A3016

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...