Importatorii de țigarete electronice vor avea timp suficient pentru a se adapta la cerințele noii legi privind accizarea

Chișinău, 29 iulie 2022 – Agenții economici, importatori de ţigarete electronice, vor avea timp suficient pentru a se adapta cerinței de aplicare a timbrului de acciză direct pe pachet la cartuşele şi rezervele pentru ţigarete electronice, preparatele destinate utilizării în cartuşe şi rezerve pentru ţigarete electronice. Deputații au susținut un amendament în acest sens și au votat în lectura a treia, finală, proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal și Legii privind controlul tutunului.

Astfel, subiecții impunerii care au importat produse conexe accizate vor efectua inventarierea acestora și le vor declara la Serviciul Fiscal de Stat în termen de până la 1 septembrie 2022. Stocurile importate până la publicarea legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova pot fi comercializate fără timbru de acciză sau timbru de consum în termen de până la 180 de zile de la publicarea legii.

Scopul MODIFICĂRILOR operate la Codul fiscal și la Legea privind controlul tutunului a fost excluderea contrabandei și comercializării ilicite a acestor produse accizate pe teritoriul Republicii Moldova.

29.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...