Impactul schimbărilor climatice asupra femeilor și fetelor – tema dezbaterilor Comisiei ONU pentru statutul femeii, cu participarea Doinei Gherman

Chișinău, 15 martire 2022 – Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, a participat, în regim online, la  cea de-a 66-a sesiune a Comisiei Națiunilor Unite pentru statutul femeii, la invitația Președintei Rețelei Femeilor Parlamentare din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF).

Tematica discuțiilor din actuala sesiune este ”Impactul schimbărilor climatice asupra femeilor și fetelor: un dublu impact, o dublă nedreptate și o dublă provocare”. 

În opinia organizatorilor, schimbările climatice au un impact mare asupra femeilor și fetelor din țările în curs de dezvoltare: acestea suferă mai mult de pe urma dezastrelor naturale, iar volumul lor de muncă crește considerabil în contextul impactului schimbărilor asupra agriculturii.

Astfel, obiectivele atelierului de dezbateri sunt formularea cauzelor și efectelor schimbărilor climatice; conștientizarea riscurilor acestora asupra femeilor și elaborarea de strategii de atenuare; sensibilizarea comunităților afectate de schimbările climatice; transpunerea măsurilor legislative în parlamentele naționale ș.a.

Participanții la conferință au condamnat categoric acțiunile militare din Ucraina, în urma cărora lumea se confruntă cu o suferința tragică a femeilor care sunt nevoite să fugă de război.

Comisia ONU pentru statutul femeii este principalul organism interguvernamental la nivel mondial dedicat exclusiv promovării egalității de gen și împuternicirii femeilor.

15.03.2022 - Participarea președintei Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, la  cea de-a 66-a sesiune a Comisiei ONU pentru statutul femeii

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...