Îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova, examinată astăzi de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică

Chișinău, 27 ianuarie 2021 – Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, convocată astăzi în ședință, a decis să propună plenului Parlamentului modificarea Legii privind regimul străinilor în Republica Moldova.

Proiectul de lege prevede introducerea amendamentelor direcționate spre facilitarea procedurii de acordare și prelungire a dreptului de ședere provizorie pentru asociații sau acționarii persoanelor juridice cu investiții străine înregistrate în țara noastră.

Astfel, se propune ca investiția minimă pentru asociații sau acționarii persoanelor juridice cu investiții străine înregistrate în Republica Moldova să se micșoreze de la 60 la 30 de salarii medii lunare.

Potrivit autorului, deputatul Dumitru Alaiba, modificările respective au ca scop îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova și atragerea investițiilor străine directe în țara noastră pentru a crea locuri de muncă și a genera venituri impozabile la buget.

Proiectul de lege urmează a fi votat de Parlament în lectura a doua.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...