Igor Grosu s-a întâlnit cu Pascal Le Deunff, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze la Chișinău

Chișinău, 13 septembrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut o întrevedere cu E.S. Pascal Le Deunff, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, la final de misiune în țara noastră.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit Excelenței Sale pentru sprijinul acordat țării noastre de-a lungul timpului și a salutat implicarea statului francez, inclusiv prin proiectele investiționale care contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova.  În context, s-a menționat despre recenta decizie a Agenției Franceze pentru Dezvoltare de a sprijini proiecte în trei domenii prioritare pentru Republica Moldova: reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, interconexiunile de energie electrică și eficiența energetică a clădirilor.

„Apreciem înalt relațiile între țările noastre și vom susține acțiunile menite să favorizeze dezvoltarea economică și socială în beneficiul tuturor cetățenilor”, a declarat Igor Grosu. 

Discuțiile s-au axat și pe agenda de reforme în țara noastră, care rămâne a fi o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău. Printre ele se enumeră-respectarea statului de drept, reforma justiției, combaterea corupției și respectarea drepturilor omului.

Igor Grosu a reiterat că noul Parlament va accelera agenda de reforme pe care și-a propus-o, astfel încât să avansăm relațiile noastre economice și să facilităm activitățile companiilor franceze care vor să investească în Republica Moldova.

13.09.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ambasadorul  Republicii Franceze la Chișinău, Pascal Le Deunff

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova   

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...