Igor Grosu, prezent la proiecția documentarului „20 de zile în Mariupol”: „Unul dintre cele mai cutremurătoare filme documentare despre invazia rusă în Ucraina”

Chișinău, 22 februarie 2024 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, alături de alți deputați au participat, în seara zilei de ieri, la proiecția documentarului „20 de zile în Mariupol”.

Filmul, creat cu scopul de a atrage atenția asupra evenimentelor din estul Ucrainei, documentează 20 de zile petrecute de o echipă de jurnaliști în Mariupol, asediată în perioada începutului invaziei ruse în Ucraina. În film sunt surprinse evenimentele asediului, rezistența localnicilor și distrugerea orașului de către militarii ruși.

„Am văzut unul dintre cele mai cutremurătoare filme documentare despre invazia rusă în Ucraina, nominalizat la premiile Oscar din acest an. E vorba de o mărturie exactă despre atrocitățile armatei ruse și despre cum un oraș ucrainean prosper a fost distrus aproape în întregime, iar sute de mii de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească casele și orașul natal”, a menționat Președintele Parlamentului.

Șeful legislativului a remarcat curajul jurnaliștilor care au lucrat la acest film – Mstislav Cernov, Evgheny Maloletka și producătoarea Vasilisa Stepanenko de la cunoscuta agenție Associated Press, care și-au riscat viețile și au rămas să-și facă meseria pentru ca toată omenirea să poată vedea ororile unui război nedrept de agresiune, care distruge orașe și sate, dar și zeci de mii de vieți omenești.

IMG_3436

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...