Igor Grosu, la întrevederea cu vicepreședinta Radei Supreme: „Republica Moldova și Ucraina  merg împreună spre marea familie europeană și vom continua să acționăm uniți”

Chișinău, 29 aprilie 2024 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuk, care s-a aflat, astăzi, într-o vizită la Parlamentul Republicii Moldova. Discuțiile s-au axat pe cooperarea dintre țara noastră și Ucraina, precum și pe ultimele noutăți în procesul de pregătire a negocierilor de integrare europeană.

„În ultimii doi ani, Republica Moldova și Ucraina merg împreună spre marea familie europeană și vom continua să acționăm uniți. Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a menține pacea la noi în țară și pentru a ne ajuta vecinii, care la rândul lor luptă pentru Ucraina și pentru o Europă unită”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Totodată, oficialii au convenit să realizeze un schimb de experiență pe mai multe legi ce vizează lupta cu propaganda și dezinformarea. „De la invazia barbară a Federației Rusă în Ucraina, atât noi cât și vecinii ucraineni ne confruntăm cu un război hibrid pe rețelele de socializare care are drept scop să inducă frică în societate și să discrediteze instituțiile statului”, a adăugat șeful legislativului Igor Grosu.

La fel, astăzi, vice-speakerul ucrainean a avut o întrevedere cu vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman. „Din prima zi de război, Moldova este solidară cu Ucraina. Am oferit sprijin constant politic, diplomatic și umanitar, găzduind în continuare peste 117 mii de ucraineni refugiați, cărora le asigurăm accesul la drepturile fundamentale (asistență socială, medicală, educațională) și protecție împotriva discriminării de orice formă”, a declarat, în cadrul întrevederii, vicepreședinta legislativului Doina Gherman.

Vicepreședinta Radei Supreme a Ucrainei Olena  Kondratiuk a efectuat o vizită în Republica Moldova, la invitația vicepreședintei Parlamentului Doina Gherman. Agenda vizitei a mai inclus discuții cu ministra Sănătății, Ala Nemerenco, cu reprezentanți ai Ministerului de Externe și ai Ministerului Educației și Cercetării, cu conducerea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, precum și cu femeile de afaceri din comunitatea ucraineană.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...