Igor Grosu, la întrevederea cu delegația Coraportorilor APCE: Succesul Moldovei depinde de reușita reformei în justiție

Chișinău, 13 octombrie 2021 – ”Succesul Republici Moldova în domeniile protecției sociale, sănătății, economiei, atragerii investițiilor depinde de reușita reformei în sistemul justiției. Acestea sunt așteptările cetățenilor și prioritățile noastre”. Declarația a fot făcută de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul întrevederii de astăzi cu Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, Coraportori pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

”Justiția este „sistemul nervos” al țării, și noi trebuie să îl însănătoșim. Nu vom accepta perpetuarea modelelor vechi – interferențe în sistemul justiției, interese oligarhice, delapidări ale banului public, inacțiunea instituțiilor de reglementare”, a subliniat Președintele Parlamentului.   

În context, Igor Grosu a comunicat oficialilor despre proiectele inițiate în scopul combaterii corupției,  reformării sistemului justiției,  eficientizării instituțiilor publice.

De asemenea, Președintele Parlamentului a anunțat despre aprobarea, în prima lectură, a proiectului de ratificare a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor şi a violenței domestice. ”Este un instrument indispensabil al sistemului de ocrotire a drepturilor omului.  Îl vom supune votului pentru ratificare, în lectură finală, în ședința imediat următoare a Legislativului”, a evidențiat Președintele Parlamentului.

Totodată, Igor Grosu a informat membrii delegației APCE despre realizarea angajamentelor privind protecția socială a cetățenilor: creșterea pensiei și a altor plăti sociale pentru circa 400 de mii de beneficiari. ”În bugetul de stat pentru anul 2022 vom stabili noi pachete de măsuri pentru susținerea populației și agenților economici, în special, în contextul situației pandemice”, a adăugat Igor Grosu.

13.10.2021  Întrevederea Președintelui Parlamentului Igor Grosu cu membrii delegației Coraportorilor Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...