Igor Grosu, către ofițerii CNA: „Vă îndemn să fiți și mai hotărâți în lupta cu corupția mare”

Chișinău, 6 iunie 2024 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la evenimentul de aniversare a 22 de ani de la crearea Centrului Național Anticorupție.

În mesajul adresat angajaților CNA, șeful legislativului i-a îndemnat pe ofițerii anticorupție să fie și mai hotărâți în lupta cu corupția mare. „Oamenii cu care vorbesc zilnic vor dreptate și finalitate pe dosarele de rezonanță. Aceasta ne dorim și noi. Aveți susținerea Parlamentului să îndepliniți mai departe, cu tenacitate și mândrie, atribuțiile de serviciu în interesul statului și în beneficiul oamenilor”, a declarat Președintele Parlamentului.

IMG_9296

La rândul său, directorul CNA, Alexandr Pînzari, a menționat că instituția are o responsabilitate enormă în fața societății, pe care trebuie s-o protejeze de elementele nocive și de riscurile care pot atenta la siguranța cetățenilor. „Corupția a fost declarată drept amenințare la securitatea statului. Războiul la hotar a deschis porțile și pentru o serie de crime care implică fluxuri de bani murdari, scheme financiare și tentative de a influența unele procese. Noile competențe atribuite CNA ne-au oferit mai multe posibilități de a documenta asemenea infracțiuni. Avem dosare complexe în care am reușit să contracarăm tentativele de introducere a milioane de lei în țară și să blocăm folosirea ilegală a acestor bani”, a spus directorul CNA.

Mesaje de felicitare au transmis angajaților CNA președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, Procurorul General, Ion Munteanu, și șefa sindicatelor, Angela Otean.

Un grup de ofițeri anticorupție au fost decorați cu diplome ale Parlamentului pentru rezultate remarcabile în activitatea de prevenire și combatere a corupției.

Centrul Național Anticorupție, succesorul de drept al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, a împlinit astăzi 22 de ani de la crearea sa în data de 6 iunie 2002.

IMG_9398

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...