Deputatul Roman Roșca a avut o întrevedere cu Reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană Thomas Mayr-Harting

Chișinău, 6 iunie 2024 – Deputatul Roman Roșca a avut o întrevedere cu Reprezentantului Special pentru procesul de reglementare transnistreană (OSCE), Thomas Mayr-Harting, aceasta fiind prima întâlnire de când parlamentarul deține funcția de președinte al Comisiei parlamentare de monitorizare și control al implementării politicii de reintegrare. La discuții a participat și șefa Misiunii OSCE în Moldova, ambasadoarea Kelly Keiderling.

Discuțiile au vizat subiecte de actualitate privind procesul de reglementare transnistreană, procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, precum și eforturile autorităților de a asigura respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina, libera circulație pe ambele maluri ale Nistrului, precum și accesul la educație pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

„Chișinăul optează pentru realizarea procesul de reintegrare teritorială a Republicii Moldova exclusiv prin metode pașnice și prin dialog cu toți factorii implicați în proces”, a accentuat președintele Comisiei parlamentare de monitorizare și control al implementării politicii de reintegrare, Roman Roșca.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...