Igor Grosu a discutat cu omologii săi din Ucraina, Slovenia și Ungaria

Chișinău, 20 martie 2024 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu omologii săi din Ucraina, Slovenia și Ungaria. Discuțiile au avut loc la Viena, în contextul Conferinței Președinților Parlamentelor statelor Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării.

Principalele subiecte abordate au vizat cooperarea dintre țări, îndeplinirea angajamentelor de integrare europeană a Republicii Moldova, agenda parlamentară, ultimele evenimente de actualitate și situația de securitate din regiune.

„Cooperarea din ultimii doi-trei ani dintre Republica Moldova și Ucraina este cel mai bun exemplu pentru țările din Uniunea Europeană. Împreună am demonstrat că două țări vecine se pot uni pentru un proiect de pace – cel pe care îl poate oferi Uniunea Europeană”, a menționat Igor Grosu la întrevederea cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk. Șeful legislativului a reiterat sprijinul Republicii Moldova pentru poporul ucrainean și și-a exprimat încrederea că, împreună cu prietenii noștri, vom participa la reconstrucția Ucrainei.

În discuțiile cu Președinta Asambleii Naționale a Sloveniei, Urška Klakočar Zupančič, și vicepreședintele Adunării Naționale a Ungariei, István Jakab, a fost abordat subiectul referitor la îndeplinirea angajamentelor în contextul integrării europene a Republicii Moldova. Șeful legislativului și-a exprimat recunoștința pentru că susțin țara noastră în procesul de aderare la UE. „Ne dorim să intensificăm cu Ungaria și Slovenia dialogul pe dimensiunea parlamentară, în special în contextul exercițiului de evaluare a legislației europene, inclusiv în raport cu cea națională. De asemenea, suntem interesați  în dezvoltarea relațiilor economice prin creșterea schimburilor comerciale și atragerea investițiilor”, a spus Igor Grosu.

18.03.2024-20.03.2024 Participarea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la Conferința Președinților Parlamentelor statelor membre ale Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor statelor Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. Reuniunea are loc la Viena, în perioada 18-20 martie, fiind găzduită de Parlamentul Austriei.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...