Fracțiunea PAS cere anularea ordinului ilegal al MECC, prin care s-a aprobat componența nominală a Consiliului Național al Monumentelor Istorice

Fracțiunea PAS denunță acțiunile ilegale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care a emis Ordinul de aprobare a noii componențe nominale a Consiliului Național al Monumentelor Istorice cu încălcarea flagrantă a legii.

Deputata PAS Veronica Roșca a anunțat azi despre înaintarea unui demers în adresa Prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, cu solicitarea de a acționa în vederea anulării  Ordinului MECC nr. 18 din 13.01.2021 prin care s-a aprobat componența nominală a Consiliului Național al Monumentelor Istorice. 

„Ordinul în cauză  este nul, în condiția în care contravine Hotărârii Guvernului nr.73/2014, fiind pasibil de a fi anulat inclusiv prin intermediul procedurii contenciosului administrativ și aduce atingere securității raporturilor juridice. Prin prisma stipulărilor legale  am solicitat aplicarea mecanismului reglementat de art.7 lit.g) al Legii nr.136/2017 cu privire la Guvern, adică suspendarea, abrogarea sau anularea ordinului aprobat în mod ilegalˮ, a menționat deputata.

Fracțiunea PAS

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...