Deputatul Vasile-Andrei Năstase participă la un Program de informare despre NATO

Chișinău, 14 ianuarie 2021 – Deputatul Vasile-Andrei Năstase, membru al delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară (AP) a NATO, participă astăzi la Programul de informare privind activitatea Alianței Nord-Atlantice.

Evenimentul, organizat în format online, reunește 52 de deputați care  fac parte din delegațiile naționale la AP NATO, precum și parlamentari aleși recent în legislativele naționale, membri ai comitetelor în domeniul securității, apărării și / sau afaceri externe.

În cadrul activității, Ruxandra Popa, Secretar General al AP NATO, îi va informa pe participanți despre rolul AP NATO, iar James Mackey, director al Direcției Generale politica de securitate și parteneriate, va prezenta prioritățile agendei politice ale Alianței.

De asemenea, deputații urmează să se documenteze despre activitatea Centrului pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate (DCAF), sprijinul acestuia pentru reforma sectorului de securitate în țările din cadrul Programului Parteneriat pentru Pace, dar și cooperarea cu AP NATO. Informația va fi prezentată de Darko Stancic, director adjunct, șef al Direcției Europa și Asia Centrală, DCAF.

AP NATO este o organizație interparlamentară, care reunește parlamentari din cele 30 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice, precum și din țările asociate. Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la AP NATO este formată din 6 deputați și este condusă de Igor Grosu, vicepreședinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...