Eficientizarea activității Poliției, discutată de comisiile parlamentare

Chișinău, 08 iulie 2020 – Comisia protecție socială, sănătate și familie, Comisia pentru politică externă și integrare europeană, Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au avizat, în cadrul ședințelor de astăzi,  propuneri de modificări la unele acte normative ce reglementează activitatea Poliției. Este vorba despre înființarea Inspectoratului Național de Securitate,  subdiviziune formată în rezultatul fuzionării Inspectoratului Național de Patrulare și Direcției generale securitate publică.

Amendamentele aprobate vin să înlăture neclaritățile  existente  și asigură caracterul coerent  și consecvent al reformei Poliției.

Noua structură, creată în aprilie curent, prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne,  se află în subordinea Inspectoratului General de Poliție, și are următoarele misiuni: menținerea, asigurarea și restabilirea ordinii publice, asigurarea securității circulației rutiere, patrularea locurilor publice și de agrement, interacțiunea comunitară, siguranța minorilor și activități de patrulare, prevenire delicventă, supraveghere armament și activități licențiate.

De notat că reorganizarea unor subdiviziuni strategice ale Poliției și operaționalizarea acestora este prevăzută în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...