Ediția a V-a a Parlamentului Tinerilor a ajuns la final

Chișinău, 16 noiembrie 2021 – Secretarul general al Legislativului, Tamara Gheorghița, a înmânat diplome celor 51 de participanți ai Parlamentului Tinerilor, găzduit, timp de două zile, de către instituția parlamentară.

Secretarul general al Parlamentului a apreciat elanul și implicarea de care dau dovadă participanții și și-a exprimat convingerea că abilitățile și cunoștințele acumulate le vor utile în viitor. ”Să nu vă pierdeți niciodată entuziasmul. Toți vrem să avem o țară prosperă, la dezvoltarea căreia trebuie să pună umărul fiecare dintre noi”, a menționat Tamara Gheorghița.

Tot astăzi, tinerii au discutat cu deputata Fracțiunii Partidului Politic ”ȘOR”, Reghina Apostolova, iar în prima zi cu vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

În cadrul celei de-a V-a ediție a proiectului, tinerii au simulat dezbaterea a 11 proiecte de lege în cadrul ședinței plenare, după ce au ales conducerea și organele de lucru ale Parlamentului. Inițiativele dezbătute au vizat protejarea patrimoniului arheologic, subvenționarea sectorului de prelucrare a deșeurilor solide, statutul consiliilor elevilor etc.

Parlamentul Tinerilor este un proiect destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 28 de ani și reprezintă o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului Republicii Moldova. Scopul acestuia este de a oferi participanților viziuni practice asupra rolului și activității Legislativului în stat.

Proiectul este implementat de către Asociația Obștească INVENTO, cu sprijinul financiar al Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Fundației Hanns Seidel în Republica Moldova, în parteneriat cu ELSA Republica Moldova, implementat de către Asociația Pro Democrația. Legislativul a găzduit trei ediții ale Parlamentului Tinerilor. Ediția din acest an a avut loc în perioada 15-16 noiembrie curent.

15.11.2021 Întrevederea vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi, cu participanții la cea de-a V-a ediție a Parlamentului Tinerilor

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...