Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a susținut participarea contingentului Armatei Naționale în misiunea de menținere a păcii în cadrul UNIFIL

Chișinău, 16 noiembrie 2021 – Membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au examinat, în ședința de astăzi, proiectul de hotărâre privind participarea contingentului Armatei Naționale în misiunea de menținere a păcii, sub egida ONU.

DOCUMENTUL prevede aprobarea participării contingentului Armatei Naționale în cadrul Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban, la operația internațională UNIFIL.

Contingentul Armatei Naționale, constituit dintr-un pluton de 20 de militari, va participa, în componența contingentului italian, în misiuni de securitate și pază a obiectelor militare și de patrulare, în regiunea sud-vestică a Libanului, începând cu luna august 2022.

Cheltuielile aferente participării contingentului Armatei Naționale la operația UNIFIL se încadrează în limitele alocațiilor bugetare ale Ministerului Apărării.

UNIFIL a fost înființată în scopul retragerii forțelor israeliene din sudul Libanului și restabilirea păcii și securității internaționale.

Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în ședința plenară a Parlamentului.

 Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...