Echipa ”PROXIMA” din Anenii Noi este învingătoarea jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția a IV-a

Chișinău, 15 mai 2021 – Echipa ”PROXIMA” de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Anenii Noi este învingătoarea jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția a IV-a.

Pe parcursul zilei de astăzi, în incinta Legislativului, în condițiile respectării măsurilor de protecție sanitară, s-a desfășurat etapa finală a jocului. Au concurat 5 echipe câștigătoare ale etapelor regionale de preselecție care avut loc în regiunile țării și în municipiul Chișinău, echipa ”PROXIMA” acumulând numărul maxim de puncte.    

Pe locul 2 s-a clasat echipa ”Erasmus” din Mălăiești, raionul Criuleni, pe locul 3 – ”Invictus” – echipa Liceului Teoretic cu Profil de Arte ”Mihail Berezovschi” din capitală, pe locul 4 – ”Meritocrații”, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia, pe locul 5 – ”LIGA” de la Liceul Teoretic ”M. Guboglo” din municipiul Ceadîr-Lunga.

Jocul final a inclus mai multe runde cu întrebări despre parlamentarism, activitatea legislativă, precum și un exercițiu de simulare a prezentării unui proiect de lege, de la tribuna centrală a Parlamentului.

Proiectele prezentate de elevi s-au referit la instituirea distincției de stat ”Erou național”, modificarea Codului educației prin crearea funcției de specialist în securitate în cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar; combaterea deșertificării și secetei și alte măsuri de protecție a solurilor; combaterea cyber-terorismului; echivalarea orelor voluntariatului cu vechimea în muncă în același domeniu.

La finalul concursului, deputații din Parlamentul de legislatura a X-a Alla Darovannaia, Marina Tauber, Arina Spătaru, Dumitru Alaiba, Dinu Plîngău au adresat tuturor participanților la etapa finală mesaje de apreciere și de încurajare pentru  implicare în dezvoltarea Republicii Moldova.

Toți tinerii au primit Certificate de participare și cadouri din partea Legislativului și a deputaților.

Finala Jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul!”, ediția a IV-a, a fost precedată de etapele regionale de preselecție, organizate prin intermediul celor patru OTIP-uri ale Parlamentului și cu suportul și implicarea Direcțiilor raionale de specialitate în domeniul învățământului. În total, în cadrul ediției din acest an a Jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul!” au participat mai bine de 40 de echipe a câte 6 liceeni, din toată țara.

Prima ediție a jocului a avut loc în anul 2018.  Partenerul proiectului este Clubul moldovenesc de jocuri intelectuale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

15.05.2021 Etapa finală a celei de-a IV-a ediții a Jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul!”

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova    

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More