Dumitru Alaiba participă la Reuniunea Comisiei afaceri sociale, educație, cultură și societate civilă din cadrul AP EURONEST

Chișinău, 19 aprilie 2021 – Pe parcursul zilei de astăzi, are loc Reuniunea Comisiei afaceri sociale, educație, cultură și societate civilă din cadrul Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic (AP EURONEST). Din partea Republicii Moldova, în calitate de membru, participă deputatul Dumitru Alaiba. Evenimentul se desfășoară în format de videoconferință.  

Un subiect prioritar de pe agenda Reuniunii vizează consecințele sociale ale pandemiei COVID-19 în Uniunea Europeană, cât și în regiunea Parteneriatului Estic. Cu intervenții pe marginea subiectului participă Nadiia Ivanova, director adjunct, Centrul pentru Drepturile Omului și Democrație și Dorota Šuraňová, Manager regional pentru Parteneriatul Estic. De asemenea, se vor expune și Tomas Zapata Lopez, consilier regional pentru furnizarea de forță de muncă și servicii de sănătate, Biroul regional al OMS pentru Europa, dar și Jeroen Willems, șef adjunct de unitate, Direcția Generală Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR), Comisia Europeană.

Participanții vor face și un schimb de opinii privind asistența UE și eforturile în procesul de vaccinare. Pe ordinea de zi este inclus și raportul Comitetului privind calitatea vieții, inclusiv sistemul de sănătate, reforma durabilă a pensiilor în UE și în țările Parteneriatului Estic. 

În cele din urmă, urmează a fi stabilită data și locul următoarei ședințe, precum și vor fi planificate activitățile Comisiei.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More