Drapelul Republicii Moldova de pe clădirea Parlamentului a fost coborât în bernă

Chișinău, 09 iunie 2021 – Drapelul de Stat de pe clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost coborât în bernă, iar Drapelele de Stat din faţa instituției au fost legate cu panglică de doliu, în memoria lui Iurie Sadovnic.

Astăzi au loc funeraliile interpretului, ziua de 9 iunie 2021 fiind declarată zi de doliu național în toată țara.

Iurie Sadovnic a fost muzician, interpret de muzică ușoară și folk, distins cu titlul de Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii.

”Considerat legenda muzicii moldovenești, este îndrăgit și apreciat de admiratori din Republica Moldova și din străinătate. Lasă în urma sa numeroase piese devenite șlagăre care îi vor perpetua memoria în inimile și sufletele noastre”, se arată în mesajul semnat de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, în legătură cu trecerea în eternitate a lui Iurie Sadovnic.

Interpretul s-a născut la data de 14 decembrie 1951, în localitatea Jura din raionul Râbnița și a decedat în ziua de 7 iunie 2021.

09.06.2021 Drapelul Republicii Moldova de pe clădirea Parlamentului a fost coborât în bernă, în memoria lui Iurie Sadovnic

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More