Directorul Înaltului Comisar OSCE pentru Minorități Naționale, Christophe Kamp i-a adresat un mesaj de mulțumire Vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea

Chișinău, 9 octombrie 2020Instituția Înaltului Comisar OSCE pentru Minorități Naționale va continua să încurajeze dialogul constructiv între autoritățile centrale și cele din UTA Găgăuzia și să ofere sprijinul necesar. Despre acest lucru i-a comunicat Vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea directorul Oficiului Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale, Christophe Kamp.

Oficialul OSCE le-a adresat un mesaj copreședinților Grupului parlamentar de lucru pentru asigurarea funcționalității UTA Găgăuzia, Vlad Batrîncea și Gheorghii Leiciu, mulțumindu-le pentru cooperare în buna organizare a Dialogului de nivel înalt “Autonomia funcțională ca strategie de guvernare incluzivă: practica internațională și experiența moldovenească”. Evenimentul, care a avut loc pe data de 29 septembrie curent, a reunit on-line deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și ai Adunării Populare a Găgăuziei, fiind organizat de Înaltul Comisar OSCE pentru Minorități Naționale și Adunarea Parlamentară OSCE.

”Sper că acest eveniment a fost un succes și va contribui la consolidarea dialogului politic între Chișinău și Comrat. Înaltul Comisar OSCE pentru Minorități Naționale este pregătit să continue dialogul cu autoritățile de la Chișinău și Comrat, cu membrii Grupului parlamentar de lucru pentru asigurarea funcționalității UTA Găgăuzia și să ofere sprijinul de care este nevoie”, se menționează în mesajul directorul Oficiului Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale, Christophe Kamp.

Oficialul OSCE amintește că dialogul reprezintă cheia pentru buna funcționare a autonomiei, iar dialogul constructiv între autoritățile centrale și cele din UTA Găgăuzia solicită eforturi constante la nivel politic și instituțional, precum și compromis din partea ambelor părți. Directorul Oficiului Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale, Christophe Kamp mai menționează în mesaj că Grupul parlamentar de lucru pentru asigurarea funcționalității UTA Găgăuzia reprezintă o platformă excelentă pentru un dialog constructiv.

Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale este o instituţie autonomă a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, creată în 1992, pentru a aborda problematica minorităţilor naţionale.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...