Dezbateri publice despre măsurile necesare pentru combaterea braconajului, organizate la Parlament

Chișinău, 27 decembrie 2023 – Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a organizat discuții publice despre acțiunile necesare pentru contracararea acțiunilor de braconaj. La ședință au participat și reprezentanți ai instituțiilor și asociațiilor din domeniu, iar discuțiile s-au axat pe necesitatea adoptării unor modificări legislative pentru a preveni și a combate braconajul.

Totodată, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a anunțat că, în prezent, este în proces de elaborare un proiect de lege care are drept scop combaterea braconajului. Astfel, ar putea fi propusă interzicerea urmăririi exemplarelor din specii de faună sălbatică și desfășurării vânătorii din mijloace de transport, aeronave, precum și cu utilizarea aeronavelor fără pilot. Persoanele care vor face acest lucru vor fi trase la răspundere contravențională.

„Din păcate, braconierii au utilaje tot mai sofisticate – începând cu drone cu termovizoare, cu ciclomotoare. Trebuie să înțelegem ce urmează să modificăm în legislație, pentru a combate acest lucru”, a menționat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

În cadrul ședinței au fost expuse mai multe propuneri față de această inițiativă legislativă. După definitivare, documentul va fi înregistrat și examinat în cadrul comisiilor parlamentare permanente.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova   

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...