Deputatul Victor Bologan participă la Forumul Legislatorilor al Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă

Chișinău, 13 ianuarie 2021 – Deputatul Victor Bologan, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Uniunea Interparlamentară, participă la Forumul Legislatorilor al Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA). Reuniunea are loc astăzi, în format on-line.

În acest an, evenimentul are genericul “Acțiuni parlamentare pentru extinderea investițiilor în domeniul surselor regenerabile: energia regenerabilă ca facilitator de servicii” și reunește oficiali de rang înalt din mai multe state. 

La întrunire participă și Directorul General al IRENA, Francesco La Camera, Secretarul General al Uniunii Interparlamentare (UIP), Martin Chungong, Președintele Consiliului Federal Național al Emiratelor Arabe Unite, Saqr Ghobash.

Pe parcursul celor două sesiuni de discuții, vor fi prezentate informații la următoarele subiecte: “Energia regenerabilă ca facilitator pentru o mai bună recuperare în urma pandemiei de COVID-19” și „Accelerarea tranziției energetice prin extinderea investițiilor în domeniul surselor regenerabile”.

Forumul include și intervenții din partea membrilor parlamentelor din diferite țări, care vor face o trecere în revistă a experienței lor naționale și vor purta discuții cu cei prezenți la eveniment.  

Forumul Legislatorilor are loc în cadrul celei de-a 11-a sesiuni a Adunării IRENA. Forumul, desfășurat anual, din 2016, are menirea să servească drept platformă pentru dialogul substanțial între legislatori și experți în energie regenerabilă privind accelerarea implementării surselor regenerabile de energie.

Ediția din 2021 a Forumului Legislatorilor IRENA are drept scop explorarea acțiunilor pe termen scurt și lung pe care le pot promova parlamentarii pentru a mobiliza și a spori investițiile în sectorul energiei regenerabile, atât la nivel local, cât și național și pentru a facilita servicii care pot oferi o serie de beneficii în crearea de oportunități semnificative în domeniul economiei și angajării în câmpul muncii.

De asemenea, acesta va permite parlamentarilor, împreună cu experții IRENA și reprezentanții interesați, să elaboreze un document concludent cu sugestii privind modul în care acțiunea parlamentară poate spori investițiile și facilita serviciile în vederea susținerii dezvoltării societăților și accelerării tranziției energetice.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...