Deputatul PAS, Lilian Carp solicită ca moldovenii vaccinați împotriva COVID-19 să fie scutiți de carantină la revenirea în Republica Moldova

Deputatul PAS, Lilian Carp solicită ca moldovenii vaccinați împotriva COVID-19, aflați peste hotarele țării, să fie scutiți de carantină la revenirea în Republica Moldova. Lilian Carp a expediat, astăzi, o solicitare Secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc.

”Solicit să interveniți și să propuneți în calitate de membru a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova o decizie referitor la o categorie de cetățeni ai Republicii Moldova care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în afara țării și intră pe teritoriul Republicii Moldova”, se spune în mesajul adresat.

Respectiva sesizare este rezultatul mai multor adresări din partea cetățenilor Republicii Moldova, aflați peste hotarele țării, care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în țările în care se află și intenționează să revină în Republica Moldova, iar, la traversarea frontierelor țării, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, urmează a fi plasați în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Lilian Carp solicită ca la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale să fie luată o decizie în privința acestei categorii de cetățeni.

”Având în vedere că aceste persoane, aflându-se la o anumită etapă de imunizare, vor beneficia pe parcursul la o anumită perioadă de un act sau pașaport COVID, datorită căruia vor avea acces de circulație în anumite locuri, se impune ca și Republica Moldova să prevadă, printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale, ca această categorie de cetățeni să poată intra liber pe teritoriul Republicii Moldova, fără a fi obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile”, menționează deputatul PAS, Lilian Carp în solicitare.

Fracțiunea PAS

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More