Deputatul Petru Burduja participă la un atelier despre consolidarea rezilienței în țările Parteneriatului Estic

12 octombrie 2020 – Deputatul Petru Burduja participă, astăzi, la atelierul cu genericul: ,,Consolidarea rezilienței în țările Parteneriatului Estic prin cooperare teritorială și parlamentară’’, desfășurat în format online.

Activitatea, organizată de Adunarea Parlamentară EURONEST și Conferința autorităților regionale și locale pentru Parteneriatul Estic (CORLEAP), reunește deputați din Parlamentul European și parteneri estici și este organizată în contextul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor.

În cadrul evenimentului, la care vor fi prezenți Andrius Kubilius, copreședinte al Adunării Parlamentare EURONEST, și Emin Yeritsyan, copreședinte al CORELEAP, participanții vor împărtăși cele mai bune practici și perspective inovatoare, identificând modalități de a depăși – prin cooperarea teritorială și parlamentară – unele dintre provocările de consolidare a rezilienței, modalități care trebuie abordate la mai multe niveluri – stat, societate și comunitate.

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor, organizată în comun de Comitetul European al Regiunilor (CoR) și Direcția Generală Politică Regională și Urbană (DG REGIO) a Comisiei Europene, este cel mai important eveniment dedicat politicii regionale. Ea a fost lansată în 2003 și a devenit, între timp, o platformă  de comunicare și de colaborare, care reunește regiuni și orașe din întreaga Europă, inclusiv reprezentanți ai mediului academic, politicieni, funcționari și experți.   De asemenea, în cadrul evenimentelor, desfășurate cu acest prilej, au fost realizate mai multe acțiuni de promovare a modalităților prin care regiunile și orașele utilizează fondurile UE pentru a îmbunătăți cetățenilor.

Adunarea Parlamentară EURONEST, înființată în 2011, reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic și   este o platformă de dialog între   deputații Parlamentului European și Parlamentele Naționale ale   Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei, Moldovei și Ucrainei, pe subiecte ce țin de implementarea reformelor politice, sociale și economice. Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic EURONEST numără 10 deputați și este condusă de Petru Burduja, vicepreședinte al Comisiei economie, buget şi finanţe și membru al Fracțiunii Partidului Socialiștilor.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...