Deputatul Nichita Țurcan participă la conferința internațională „Tineretul împotriva glorificării nazismului”

Chișinău, 18 decembrie 2020 – Deputatul Nichita Țurcan, membru al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media, participă, astăzi, la conferința internațională cu genericul „Tineretul împotriva glorificării nazismului”, organizată de Consiliul Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI), cu sediul la Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Evenimentul, desfășurat în format online, reunește deputați ai Parlamentelor din statele-membre AIP CSI, membri ai Adunării Interparlamentare a Tinerilor din statele membre ale CSI, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ și cercetare, dar și mass-media.

În cadrul videoconferinței vor fi abordate subiecte referitoare la memoria istorică, opoziția comună față de încercările de reabilitare a ideologiei naziste, glorificarea fascismului și a complicilor săi și se va face un schimb de informații și experiență privind implementarea inițiativelor publice de succes în acest domeniu, a proiectelor și a programelor pentru educația patriotică a tinerilor din țările CSI.

De asemenea, discuțiile se vor concentra pe identificarea unor metode de combatere a falsificării istoriei și a glorificării nazismului, dar și pe principalele direcții ale educației patriotice a tinerilor.

Totodată, vor fi analizate normele juridice internaționale și măsurile legislative privind suprimarea reabilitării nazismului, glorificarea criminalilor naziști și a complicilor acestora.

Conferința internațională cu genericul „Tineretul împotriva glorificării nazismului” face parte din Planul de acțiuni al AIP CSI dedicat celei de-a 75-a aniversări a victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More