Comisia juridică, numiri și imunități va desfășura interviul candidaților admiși la concursul pentru funcția de membru al Comisiei de certificare

Chișinău, 18 decembrie 2020 – Comisia juridică, numiri și imunități va desfășura interviul candidaților admiși la concursul pentru funcția de membru al Comisiei de certificare.

5 persoane au fost admise la proba de interviu. Este vorba de Ruslan Berzoi, Vladislav Vârtosu, Dumitru Șevcenco, Călin Tomuleț și Roman Cataraga.

Audierile candidaților vor avea loc marți, 22 decembrie, începând cu ora 10.00, în biroul 915. Candidații admiși la concurs se vor prezenta la audieri respectând cu strictețe toate măsurile de protecție și prevenire a infecției de tip COVID-19, instituite de organele abilitate în acest sens.

După audierea candidaților, Comisia juridică, numiri și imunități se va întruni în ședință închisă pentru a evalua și a emite decizia. Vor fi selectați trei candidați din partea Parlamentului.

Comisia de certificare, organul împuternicit să atribuie statutul de utilitate publică, activează pe lângă Agenția Servicii Publice, în baza unui regulament aprobat de Guvern.

Comisia de certificare este constituită din 9 membri, dintre care 3 sunt numiți de Parlament, 3 de Președintele Republicii Moldova și 3 de Guvern. Dintre cei 3 membri numiți de fiecare autoritate, cel puțin unul este specialist în domeniul financiar și unul este reprezentant al organizațiilor necomerciale. Membrii Comisiei de certificare sunt selectați în bază de concurs public.

Detalii despre interviu http://parlament.md/Actualitate/Concursuripublice/tabid/248/ContentId/6246/Page/0/language/ro-RO/Default.aspx

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...