Deputatul Liviu Vovc participă la reuniunea Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE

Chișinău, 8 decembrie 2020 – Deputatul Liviu Vovc participă, astăzi, la reuniunea online a Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte precum restricțiile din activitatea ONG-urilor în statele membre ale Consiliului Europei, sistemele de arme autonome letale (LAWS) prin prisma drepturilor omului, încălcarea drepturilor omului în Belarus, cazurile lui Alexei Navalny și Daphne Caruana Galizia. Parlamentarii vor dezbate rapoartele pe marginea acestor subiecte, vor adopta rezoluțiile care se impun și vor formula recomandări.

În cadrul reuniunii vor avea loc și audieri referitoare la prizonierii politici din Federația Rusă și Azerbaidjan. 

Parlamentarii vor mai discuta despre aniversarea celor 70 de ani de la adoptarea Convenției de la Geneva. În cadrul reuniunii, în calitate de raportor general, vicepreşedintele Senatului României Titus Corlățean va prezenta raportul general al APCE privind abolirea pedepsei cu moartea și ultimele evoluţii pe acest subiect.

La finalul reuniunii, parlamentarii vor aproba calendarul evenimentelor pentru următoarea perioadă.

Deputatul Liviu Vovc este membru al delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...