Deputații PAS au protestat la Președinție: „Dodon, nu semna pentru judecători corupți”

Deputații Fracțiunii PAS au protestat azi, 3 august, alături de mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate, în fața Președinției și i-au cerut președintelui Dodon să nu semneze pentru numirea judecătorilor corupți în funcții cheie în sistemul judecătoresc.

Alături de participanți, deputații au scandat: „Dodon, nu semnaˮ; „Rușineˮ; „Clima și Dodon la tomberonˮ etc.

„Ne-am adunat aici pentru a transmite lui Igor Dodon un mesaj foarte clar: Nu semna decretul de numire a unui judecător compromis și corupt cum este Vl. Clima.

De ce Vladislav Clima este o persoană comodă pentru Igor Dodon? Acest personaj a emis una din cele mai grave decizii judecătorești de la independența Republicii Moldova. Anularea unor alegeri libere și corecte, recunoscute de întreaga comunitate internațională. Clima este șantajabil și cu siguranță este dispus să asculte toate poruncile care i le dă Igor Dodon.

Noi avem nevoie de o justiție independentă, care să aplice legea indiferent de cine este subiectul unui litigiu sau altul. Fiecare personaj care a încălcat legea trebuie să răspundă pentru faptele sale”, a declarat vicepreședintele PAS, deputatul Sergiu Litvinenco.

Președintele Fracțiunii PAS, deputatul I. Grosu, a menționat că promovarea judecătorilor corupți în funcții de conducere în sistemul judecătoresc poate fi parte a unui puzzle pe care îl construiește I. Dodon pentru a frauda alegerile.

„De ce? Pentru că acest Clima are deja un antecedent, el a mai anulat sute de mii de voturi ale cetățenilor. Dodon de așa judecători are nevoie. Cum i-a găsit? Tot Dodon i-a numit pe timpuri când au fost propuși de Plahotniuc. Dodon pretinde că a prins la curaj, dar toți trei ani de zile cât a fost președinte nu a făcut „mîrˮ. Toți judecătorii pe care i-a trimis Plahotniuc la promovare, i-a promovat.ˮ, a subliniat deputatul.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi a amintit că Igor Dodon a demis Guvernul Sandu anume din cauza reformelor inițiate în sistemul de justiție.

„Acum înțelegem de ce s-au întâmplat evenimentele din noiembrie. Miza a fost justiția. Justiția independentă. Anume de acest lucru se teme Dodon cel mai mult, că va exista un judecător care, într-o bună zi, va permite procurorului să bată la ușa sa și să-l întrebe de sacoșă, de proprietățile sale, de modul luxos de viață”, a subliniat deputatul.

Deputatul Radu Marian a subliniat că judecătorii și procurorii corupți distrug destine, distrug viitorul acestei țări și a menționat că în adresa deputaților zilnic vin sute de petiții, zeci de adresări de la oameni care au fost nedreptățiți. Oamenii vin să ceară dreptate.

„Nu îi vom permite lui Dodon să facă ceea ce a făcut Plahotniuc, să supună justiția și să-și pună judecători și procurori corupți în funcție și să distrugă viitorul acestei țări.ˮ, a punctat deputatul și a îndemnat oamenii să fie uniți pentru dreptate.

În context, deputatul Lilian Carp a menționat că repunerea în funcție a lui Vl. Clima, cel care a anulat alegerile din Chișinău, confirmă faptul că Plahotniuc cu Dodon împreună au anulat alegerile din municipiul Chișinău.

„Sărăcia din Republica Moldova se datorează acestui parteneriat politic care a fost între Dodon – Plahotniuc și acoperit de justiție.

Numirea judecătorilor corupți vine să continue șirul nelegiuirilor pe care care le-au făcut Dodon și Plahotniuc pe parcursul carierei lor politice: hoții, hoții și iar hoții.ˮ, a punctat deputatul și a menționat că oamenii nu vor permite reinstaurarea regimului de teroare și hoție care a fost.

Prezentă la acțiunea de protest, președinta PAS, Maia Sandu a declarat: „Dodon își construiește justiție pentru el și pentru toți hoții și corupții. Suntem aici să îi spunem încă odată, Clima n-o să-l ajute. Oamenii au înțeles că hoția este de vină pentru sărăcia lor, pentru faptul că cei dragi lor trebuie să plece din țară. Oamenii au înțeles că trebuie să ne unim și să scăpăm de acești hoți. Vă invităm să semnați petiția pe care am lansat-o, pentru ca să audă mesajul și acest personaj”.

Amintim că pe 28 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii l-a ales pe Vladislav Clima în calitate de președinte al Curții de Apel Chișinău, iar președintele I. Dodon urmează să aprobe această decizie. PAS a lansat petiția: „Dodon, nu semna pentru judecători corupți” și a îndemnat toți oamenii de bună credință să semneze petiția. Petiția o puteți semna aici.

Fracțiunea Parlamentară PAS, Blocul ACUM

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More