Deputații examinează stabilirea cotei de 4% din locurile de parcare pentru persoane cu dizabilități

Chișinău, 24 martie 2021 – Ar putea fi stabilită cota de 4%  din numărul total al locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități.

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și Codului contravențional.

PROIECTUL prevede introducerea cotei de 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două locuri, pentru parcarea gratuită a  mijloacelor de transport pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, se propune introducerea sancțiunilor contravenționale pentru nerespectarea de către conducătorii de vehicule a semnului internațional pentru persoane cu dizabilități pe locurile de parcare.

Inițiativa legislativă a fost lansată de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM și urmează a fi examinată în plenul Parlamentului. 

Proiectul de Lege are drept finalitate sporirea efectivă a incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, menționează autorii documentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More