Deputații democrați solicită Ministerului Agriculturii să urgenteze implementarea proiectului de interconectare a rețelelor de aprovizionare cu apă din România și Republica Moldova

Deputații democrați l-au invitat astăzi la ședința Fracțiunii PDM pe ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju. Parlamentarii au solicitat ministerului de resort să urgenteze procedurile de semnare și implementare a Acordului interstatal dintre Republica Moldova și România privind construcția unor apeducte. În acest sens, urmează a fi asigurată interconectarea rețelelor de aprovizionare cu apă dintre S.A. „Apă Vital Iași” și rețele de aprovizionare cu apă din raioanele Ungheni, Nisporeni, Fălești și Glodeni. Solicitarea vine în urma multiplelor adresări din partea cetățenilor din aceste raioane.

Deputații democrați au cerut responsabililor din domeniu să elimine impedimentele existente și să elaboreze un plan comun de acțiuni, care să asigure realizarea acestui proiect cu impact social enorm pentru oameni.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost abordate problemele compensării pierderii agricultorilor care au avut de suferit în urma secetei și a ploilor cu grindină din ultima perioadă, necesitatea majorării fondului ecologic, celui de subvenționare a agriculturii și a celui de dezvoltare regională, a subvenționării culturilor cu valoare adăugată înaltă și a creșterii exportului de produse agricole.

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...