Deputați din Parlamentul Republicii Moldova au participat la cea de-a 58-a Sesiune plenară a APCEMN

Chișinău, 22 noiembrie 2021 – Delegația Parlamentului Republicii Moldova a participat, astăzi, la cea de-a 58-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Evenimentul s-a desfășurat în format online.

La reuniune au participat șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCEMN, Adrian Lebedinschi, membrul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, precum și membrii delegației, deputații Victor Spînu, membrul Comisiei de control al finanțelor publice, și Mariana Cușnir, membrul Comisiei mediu și dezvoltare regională, și Alexandr Suhodolski, membrul Comisiei juridice, numiri și imunități.

În calitate de șef al delegației, Adrian Lebedinschi a luat parte și la reuniunea Comitetului permanent a APCEMN care de asemenea a avut loc astăzi, în regim de videoconferință.

În cadrul sesiunii au fost discutate rapoartele și recomandările celor trei comisii specializate ale APCEMN: Comisia afaceri politice și juridice, Comisia afaceri economice, comerciale, tehnologice și de mediu, Comisia afaceri culturale, educaționale și sociale.

Pe ordinea de zi se regăsește și aprobarea bugetului APCEMN pentru anul viitor, dar și proiectul agendei privind sesiunea de primăvară a Adunării.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată în 1993, la Istanbul, de către reprezentanții parlamentelor din nouă ţări. În prezent, APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina. 

212A3039-1

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...