Parlamentul Republicii Moldova participă la cea de-a 56-a reuniune a Comisiei pentru chestiuni economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN

Chișinău, 17 martie 2021 –  Deputații Mihail Paciu și Sergiu Litvinenco, membri al delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), participă astăzi la cea de-a 56-a reuniune a Comisiei pentru chestiuni economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN, care se desfășoară online.

La eveniment și-au anunțat prezența reprezentanți ai parlamentelor naționale din Azerbaidjan, Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

În cadrul reuniunii va fi dezbătut raportul privind rolul parlamentelor în combaterea traficului de persoane, sub aspect economic, și vor fi prezentate recomandările comisiei pentru redresarea situației la acest capitol.

Membrii comisiei vor examina, de asemenea, subiectul propus de delegația rusă privind înființarea Grupului consultativ pentru afaceri al APCEMN. Acesta ar urma să fie constituit din reprezentanți ai comunității de afaceri și mediului politic din diferite țări, având ca obiectiv oferirea asistenței și recomandărilor în domeniul activității antreprenoriale și economice statelor din regiunea Mării Negre.

APCEMN a fost creată în 1993, la Istanbul. În prezent, adunarea include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Parlamentul Republicii Moldova deține, în primul semestru al anului curent, președinția în exercițiu a APCEMN.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...