De Ziua internaţională a ocrotirii copilului, Parlamentul invită copiii să admire mașinile de epocă, folosite anterior de foștii președinți  

Chișinău, 31 mai 2022 – De Ziua internaţională a ocrotirii copilului, Parlamentul invită copiii să admire mașinile de epocă din dotarea instituției.

Pe 1 iunie, în fața clădirii Legislativului vor fi expuse două automobile retro – Limuzina ”Gaz-14”, anul producerii 1987, și ”ZIL 41047”, anul fabricării 1989. Acestea au fost, în trecut, folosite pentru transportarea oficialilor de rang înalt, fiind utilizate de foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi.

Pe parcursul zilei, micii vizitatori vor putea să se plimbe cu cele două bijuterii pe patru roți din garajul Parlamentului.  

Pe parcursul zilei vor avea loc și alte evenimente dedicate sărbătorii copiilor, la care sunt invitați să participe și copiii familiilor refugiate din Ucraina. 

Tot cu acest prilej, în incinta Parlamentului este vernisată Expoziția de desen ”Pacea și războiul, prin ochii copiilor”, organizată în cadrul Programului Național ”Respect Moldova, uniți pentru PACE”.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...