Creativitate, originalitate și inovație: 60 de proiecte de licență ale studenților UTM, prezentate la Parlament

Chișinău, 8 iulie 2022 – Parlamentul Republicii Moldova găzduiește în aceste zile o expoziție a lucrărilor de licență ale studenților de la Universitatea Tehnică a Moldovei. Absolvenții de la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Facultatea Urbanism și Arhitectură și Facultatea Energetică și Inginerie Electrică au prezentat proiectele practice create în cadrul lucrărilor de licență.

Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a fost reprezentată de studenții Departamentului Tehnică Electronică și Inginerie Biomedicală, autori ai unor lucrări inovatoare, printre care un Sistem de control al accesului cu trei nivele de protecție, un pulsoximetru cu procesare digitală, un afișor informativ cu luminozitate reglabilă și control de la distanță și un dispozitiv portabil pentru monitorizarea parametrilor mediului.

Facultatea Energetică și Inginerie Electrică a prezentat lucrările absolvenților Departamentului Inginerie Electrică, aducând în atenția publicului un sistem energetic de încălzire prin inducție și rezistiv indirect, un dispozitiv de automatizare a sistemului de alimentare cu apă a localității Mihailovca de la surse regenerabile și un ascensor cu acționare electrică programabilă.

Studenții Departamentului Arhitectură al Facultății de Urbanism și Arhitectură au venit cu proiecte de curs cu tematici diverse precum machete, piese de mobilier, obiecte de iluminat funcționale, realizate din materiale reciclate, compoziții arhitectonice în diverse materiale și tehnici de lucru, picturi arhitectonice în culori de ulei, compoziții sculpturale volumetrice.

Deputații și funcționarii au admirat ieri cu interes exponatele, iar autorii proiectelor și-au prezentat ideile inovatoare, oferind celor prezenți detalii inedite și soluții interesante pentru diverse situații cotidiene. Creativitatea și talentul studenților autori, originalitatea proiectelor și caracterul practic al lucrărilor au fost admirate și de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care s-a arătat foarte interesat de fiecare lucrare în parte, discutând cu studenții și profesorii lor. Ulterior, tinerii au asistat și la ședința plenară a Parlamentului.

Menționăm că săptămâna trecută Parlamentul a organizat o expoziție cu lucrările de licență ale absolvenților Facultății de Design a UTM. În total, circa 60 de lucrări practice ale studenților de la UTM au fost expuse la cele două expoziții.

Pe parcursul lunii iulie, Parlamentul găzduiește o serie de expoziții ale lucrărilor de licență elaborate de studenții absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior din țară. Prin aceste acțiuni, Legislativul își propune încurajarea și promovarea performanței academice.

07.07.2022 Expoziția lucrărilor de licență ale studenților facultăților : Calculatoare, Informatică și Microelectronică; Urbanism și Arhitectură; Energetică și Inginerie electrică ale Universității Tehnice din Moldova.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...