Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat raportul la proiectul Bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, pentru lectura a doua

Chișinău, 15 decembrie 2020 – Examinând toate amendamentele prezentate după aprobarea în lectura întâia, Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, astăzi, raportul la proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS), pentru cea de-a doua lectură.

Pentru lectura a doua, membrii Comisiei au susținut includerea amendamentului care prevede acordarea suportului financiar unic în mărime de 1000 lei pentru beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat a căror cuantum lunar nu depăşeşte 4000 de lei. De acest suport urmează să beneficieze cca 696 mii de persoane.  

În urma amendamentelor, Bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost estimat la venituri şi la cheltuieli în sumă de 25,791 miliarde de lei. Transferurile de la bugetul de stat se vor majora până la 10,454 miliarde de lei. Cheltuielile de la bugetul de stat, inclusiv la codul ”Protecția socială”, se vor majora până la 7,19 miliarde de lei, precum și la codul ”Susținerea suplimentară a unor categorii de populație” se vor majora până la 1,209 miliarde de lei.

PROIECTUL Legii bugetului asigurărilor sociale de stat urmează a fi votat în lectura a doua, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...