Comisia juridică, numiri și imunități a desemnat învingătorii concursului pentru funcția de membru al Comisiei de certificare din partea Parlamentului

Chișinău, 22 decembrie 2020 – Comisia juridică, numiri și imunități a desemnat învingătorii concursului pentru funcția de membru al Comisiei de certificare din partea Parlamentului Republicii Moldova.

Este vorba de Ruslan Berzoi, Călin Tomuleț și Dumitru Șevcenco.

Comisia juridică, numiri și imunități s-a convocat, astăzi, în ședință, desfășurând audierea celor 5 candidați admiși anterior la proba de interviu: Ruslan Berzoi, Vladislav Vârtosu, Dumitru Șevcenco, Călin Tomuleț și Roman Cataraga.

Comisia de certificare, organul împuternicit să atribuie statutul de utilitate publică, activează pe lângă Agenția Servicii Publice, în baza unui regulament aprobat de Guvern.

Comisia de certificare este constituită din 9 membri, dintre care 3 sunt numiți de Parlament, 3 de Președintele Republicii Moldova și 3 de Guvern. Dintre cei 3 membri numiți de fiecare autoritate, cel puțin unul este specialist în domeniul financiar și unul este reprezentant al organizațiilor necomerciale. Membrii Comisiei de certificare sunt selectați în bază de concurs public.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...