Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat raportul la proiectul de modificare a unor legi din domeniul electoral, pentru lectura a doua

Chișinău, 15 iuie 2020 – Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat raportul pentru lectura a doua la proiectul de lege  privind modificarea Codului electoral, Codului contravențional și Codului serviciilor media audiovizuale.

Membrii Comisiei au examinat amendamentele la proiect înaintate de deputați sau adresate de organizații ale societății civile și alte instituții interesate, inclusiv amendamentele formulate în urma ultimei runde de dezbateri publice care s-a desfășurat marți, 14 iulie, pe platforma Comisiei.  

Comisia a votat pentru excluderea din proiect a modificării care prevede reducerea timpului de votare, încât pentru lectura finală se va propune menținerea actualei norme legislative privind  orele de votare de la 07:00 la 21:00.      

De menționat că proiectul  de lege are ca scop realizarea unor adrese ale Curții Constituționale, ajustarea unor prevederi ale Codului electoral la normele Codului administrativ, precum și perfecționarea procedurilor electorale. Modificările stipulate în proiect au fost consultate pe larg cu societatea civilă pe platforma Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Autorii proiectului sunt deputații Vasile Bolea – președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Corneliu Furculiță, Alla Dolința și Petru Burrduja.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...