Comisia drepturile omului și relații interetnice, în vizită inopinată la Agenția Servicii Publice

Chișinău, 14 decembrie 2023 – Comisia drepturile omului și relații interetnice a efectuat o vizită inopinată la Agenția Servicii Publice, în contextul realizării funcției de control parlamentar. Vizita a avut drept scop monitorizarea asigurării protecției drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei fizice la inviolabilitatea vieții intime, familiale și private. Necesitatea efectuării vizitei a survenit în rezultatul adresărilor cetățenilor privind utilizarea suspectă a datelor cu caracter personal.

Scopul acțiunii a fost de a verifica cum angajații Agenției Servicii Publice implementează prevederile Legii privind protecția datelor cu caracter personal, nr.133 din 08.07.2011 în realizarea atribuțiilor lor funcționale.

Deputații Comisiei au adresat întrebări referitoare la: gradul de asigurare a protecției datelor cu caracter personal a cetățenilor Republicii Moldova, în vederea respectării dreptului la viața intimă, familială și privată; acțiunile întreprinse pentru a asigura securitatea informațională și cea a schimbului de date, precum și acțiunile menite să excludă utilizarea ilegală de către entități/persoane juridice și persoane fizice a datelor cu caracter personal.

Comisia drepturile omului și relații interetnice va monitoriza continuu în ce măsură autoritățile publice responsabile vor proteja datele cu caracter personal, astfel încât să nu se admită prejudicierea intereselor și drepturilor fundamentale ale omului.

Comisia drepturile omului și relații interetnice

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...