Clădirea Parlamentului, iluminată în culorile drapelului UE. Igor Grosu: „Împreună vom scrie istoria Europei!”

Chișinău, 14 decembrie 2023  – Clădirea Parlamentului este iluminată, în această seară, în culorile drapelului Uniunii Europene. Acțiunea este prilejuită de deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că votul de astăzi al Consiliului European reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova, marcând cel mai important pas de până acum către aderarea noastră la marea familie a Uniunii Europene. „Este o victorie a cetățenilor noștri care au ales parcursul european. Zi de zi, în ultimii ani, în ciuda tuturor crizelor, ne-am ghidat de valorile europene, ne-am afirmat locul în lume ca țară liberă, care protejează viața și demnitatea oamenilor”, a spus Igor Grosu.

Șeful legislativului a dat asigurări că Parlamentul, Guvernul, Președinția și multe alte instituții ale statului vor munci în continuare cu dăruire pentru ca aderarea la UE a țării noastre să devină, cât de curând posibil, realitate. Totodată, Președintele Parlamentului a adresat mulțumiri prietenilor Republicii Moldova de la București, europarlamentarilor și tuturor celor care ne-au sprijinit în acest parcurs. ”Suntem adepții unui proces de negocieri echitabil și bazat pe merite și noi vom continua să ne facem, conștiincioși, tema pentru acasă. Împreună vom scrie istoria Europei!”, a mai punctat Igor Grosu.

Republicat Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE în 2014. La 3 martie 2022, autoritățile de la Chișinău au semnat cererea de aderare a țării noastre la UE. Astăzi, Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...