Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile își extinde termenul de activitate cu 90 de zile

Chișinău, 04 martie 2021 – Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile își va extinde termenul de activitate pentru  încă trei luni de zile. Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, un proiect de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la constituirea comisiei respective .

Necesitatea  extinderii termenului a fost dictată de faptul că  membrii comisiei nu au reușit să finalizeze acțiunile planificate din cauza volumului mare de muncă.  Aceasta urma ca în termen de 90 de zile să antreneze în activitatea sa autoritățile statului responsabile de domeniul exploatării substanțelor minerale utile,  să audieze părțile și persoanele implicate și să prezente Parlamentului raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei. Termenul respectiv a expirat pe 24 februarie 2021.

De notat că prin Hotărârea Parlamentului nr.216 din 27 noiembrie 2020 a fost constituită Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile în scopul determinării lacunelor cadrului legal existent în domeniul exploatării substanțelor minerale utile si elucidării devierilor în gestiunea rezervelor de substanțe minerale utile, care constituie o componentă esențială a patrimoniului public.

Comisia de anchetă este compusă din deputați ai tuturor fracțiunilor parlamentare și este condusă de deputatul Nicolae Ciubuc.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...