Comisia administrație publică anunță desfășurarea consultărilor publice cu referire la crearea asociațiilor de dezvoltare intercomunitară

Chișinău, 7 iunie 2022 – Comisia administrație publică anunță inițierea procesului de elaborare a proiectului de lege cu privire la Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară (structuri de cooperare înființate de unitățile administrativ-teritoriale pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes intercomunitar, zonal, regional sau furnizarea în comun a unor servicii publice).

Necesitatea elaborării acestui proiect derivă din vidul legislativ în domeniul reglementării mecanismelor de asociere a unităților administrativ-teritoriale, identificat ca urmare a analizei mai multor probleme semnalate de către autoritățile publice locale.

Acest instrument vine să compenseze insuficiența fondurilor destinate administrației publice, lipsa unui personal specializat orientat spre atragerea unor finanțări sau chiar imposibilitatea de a răspunde condițiilor impuse de criteriile de eligibilitate prevăzute în diverse proiecte guvernamentale și ale partenerilor de dezvoltare.

În acest context, pentru sporirea calității proiectului de lege, părțile interesate sunt invitate să participe la ședința de inițiere, care se va desfășura vineri, 10 iunie 2022,  cu începere de la ora 14:00, în incinta Parlamentului Republicii Moldova, bir. 114.

Persoanele interesate pot confirma participarea la adresa electronică: cap@parlament.md sau  la numărul de telefon 022 820 566.

Comisia administrație publică

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...