Codul educației ar putea fi completat cu modificări alineate la atribuțiile UTA Găgăuzia în acest domeniu

Chișinău, 17 februarie 2021 – Codul educației ar putea fi completat cu modificări alineate la atribuțiile UTA Găgăuzia în acest domeniu. Comisia juridică, numiri și imunități a avizat pozitiv un proiect de modificare a legii în acest sens.    

Modificările propuse la Codul educației sunt aliniate la atribuțiile UTA Găgăuzia în domeniul educației, din competența autorităților publice în acest domeniu.

Autorii susțin că, proiectul de lege elimină o lacună în legislația respectivă, privind garanțiile legale destinate compensației lunare pentru chiria locuințelor, electricitatea și compensarea anuală pentru energia termică, personalul didactic angajat în instituțiile de învățământ publice din mun. Comrat, mun. Ceadîr-Lunga, or. Vulcănești în primii trei ani de activitate, prevăzută de legislația în vigoare a Republicii Moldova.

În prezent, tinerii specialiști din UTA Găgăuzia, angajați în mun. Comrat, mun. Ceadîr-Lunga și or. Vulcănești sunt private de garanțiile legale în domeniul compensărilor lunare, deoarece cadrul legal nu este ajustat la structura administrativ-teritorială a UTA Găgăuzia.

Aceste modificări și completări au ca scop armonizarea legislației Republicii Moldova și formarea unui sistem funcțional de gestionare a procesului educațional la nivelul UTA Găgăuzia.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More