Cea de-a 11 Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană va avea loc pe 6-7 aprilie, la Strasbourg

Chișinău, 5 aprilie 2022 – Cea de-a 11 Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană va avea loc în zilele de 6-7 aprilie curent, la Strasbourg.

Din Delegația Parlamentului Republicii Moldova vor face parte copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM–UE, vicespeakerul Mihail Popșoi; vicepreședinții Comitetului Doina Gherman, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, și Vasile Bolea, vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități; membrii Comitetului Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, și Dan Perciun, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Reuniunea se va desfășura cu participarea Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) și a Subcomisiei pentru securitate și apărare ale Parlamentului European.

Principalul subiect de pe agenda reuniunii ține de provocările de securitate regională pentru Republica Moldova în contextul invaziei rusești în Ucraina și al crizei umanitare.

De asemenea, vor fi abordate asistența macrofinanciară a UE și implementarea Planului de redresare economică post-COVID-19 pentru Republica Moldova, dar și securitatea energetică în țara noastră în contextul situației din Ucraina.

Un alt subiect important din program este continuarea integrării europene a Republicii Moldova.

Totodată, urmează a fi prezentată o inițiativă privind aprofundarea cooperării parlamentare structurale pe teme de interes reciproc.

În seara zilei de miercuri, 6 aprilie, cei doi copreședinți ai Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan, vor susține o conferință de presă. 

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...