Cadrul normativ va fi ajustat pentru implementarea procesului de distribuire a prestațiilor sociale prin intermediul serviciului MPay

Chișinău, 18 noiembrie 2020 – Cadrul normativ va fi ajustat în vederea implementării distribuirii prestațiilor sociale prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de Guvern și examinat, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei protecție socială, sănătate și familie. Comisa a aprobat, în unanimitate, raportul pentru lectura întâia și va transmite proiectul spre examinare în plen.

Acesta prevede excluderea obligației Casei Naționale de Asigurări Sociale de a contracta prestatorul de servicii de plată stabilit de beneficiar la data acordării dreptului la prestație socială. Astfel, se va asigura libertatea beneficiarului de a alege prestatorul de servicii de plată și modalitatea de plată prin orice instrument legal disponibil și în orice locație din țară prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

În opinia autorilor, serviciul MPay oferă o soluție software eficientă, fiabilă și modernă pentru încasarea și distribuirea plăților. Totodată, acesta va reduce cheltuielile legate de procedura de  distribuire a prestațiilor sociale către beneficiari.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More