Bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2022 va fi mai mare cu 3,7 miliarde de lei față de cel din anul curent

Chișinău, 24 noiembrie 2021 – Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, astăzi, raportul la PROIECTUL Legii bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) pentru anul 2022.

Conform proiectului, atât veniturile, cât și cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor sunt estimate la 31,2 miliarde de lei respectiv, cu o creștere de 3,7 miliarde de lei față de anul 2020.

În structura veniturilor, 59,8 la sută  reprezintă resursele generale ale bugetului asigurărilor sociale de stat și 40,2 la sută – transferurile de la bugetul de stat.

Cheltuielile BASS au fost repartizate pentru programul ”Protecția socială”, inclusiv subprogramele: protecția familiei și copilului (3,2 miliarde de lei); protecția socială a persoanelor cu dizabilități (3,8 miliarde de lei); protecția persoanelor în etate (1,98 miliarde de lei); protecția socială în cazuri excepționale (1,6 miliarde de lei); protecția în caz de incapacitate temporară (peste un miliard de lei) ș.a.

Proiectul urmează a fi examinat și aprobat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More