Banca Mondială va acorda suport bugetar Republicii Moldova

Chișinău, 8 mai 2024 – Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare vor acorda suport bugetar Republicii Moldova. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor unor acorduri de împrumut și de grant pentru realizarea Programului „Operațiune Politica de Dezvoltare pentru Sprijinirea Creșterii și Rezilienței în Moldova”.

Drept urmare, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda un împrumut în valoare de 40 de milioane de dolari. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 15,5 milioane de dolari.

Resursele financiare vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, iar programul se axează pe trei piloni: consolidarea rezilienței refugiaților și gospodăriilor; favorizarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii bazate pe sectorul privat; susținerea rezilienței la schimbările climatice.

Maturitatea maximă a împrumutului este de 20 de ani, inclusiv perioada de grație de până la 19,5 ani. Banii vor fi debursați într-o singură tranșă.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...