Audieri publice, organizate de Comisia juridică, numiri și imunități, cu privire la proiectul Codului electoral al Republicii Moldova

Chișinău, 19 iulie 2022 – Comisia juridică, numiri și imunități invită toate părțile interesate la audieri publice pe marginea proiectului Codului electoral al Republicii Moldova, înregistrat în Parlament cu nr. 288 din 13.07.2022.

Scopul proiectului de lege este perfecționarea procedurilor electorale, inclusiv prin soluționarea deficiențelor și carențelor legislative indicate de Curtea Constituțională în adresele sale (ex. adresa CC nr. PCC-01/139e-34/1 din 13 decembrie 2016), emise odată cu validarea rezultatelor alegerilor, înlăturarea ambiguităților și contradicțiilor între Codul electoral şi alte legi, după cum se menționează în opiniile Comisiei de la Veneția, dar și implementarea recomandărilor formulate în rapoartele misiunilor naționale și internaționale de observare a alegerilor. Totodată, modificările vor contribui la optimizarea procedurilor electorale, în spiritul bunelor practici în materie electorală și în corespundere cu propunerile înaintate de organizațiile specializate în domeniul electoral.

Audierile se vor desfășura marți, 26 iulie, cu începere de la ora 10:00, în incinta Parlamentului Republicii Moldova, Sala Europa. De asemenea, audierilor vor avea loc și în format online.

În acest context, părțile interesate sunt invitate să confirme participarea la adresa electronică: cji@parlament.md sau la numerele de telefon 022 820 543, 022 820 479, cu indicarea numelui/prenumelui, denumirii instituției sau asociației și, după caz, adresa de e-mail pentru asigurarea conexiunii online.

Proiectul Codului electoral al Republicii Moldova poate fi consultat AICI.

Comisia juridică, numiri și imunități

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...