Au fost selectați învingătorii concursului de colinde și urături, organizat de Parlament

Chișinău, 24 decembrie 2020 – Fanfara Poliției de Frontieră a devenit câștigătoarea concursului de urături și colinde, organizat în premieră, online, de către Parlamentul Republicii Moldova. Colindul acestora a înregistrat cele mai multe vizualizări – 944 de mii. La categoria copii – învingătoare este Victoria Lunga din orașul Lipcani, raionul Briceni, care a acumulat 44,8 mii de vizualizări.

Pe locurile II și III, la categoria maturi, s-au clasat Ciumac Claudia și Apostol Olga, împreună cu Mihăiță de la Centrul raional de creație al copiilor și adolescenților din orașul Ștefan Vodă – 56,2 mii vizualizări și, respectiv, Ansamblul folcloric „Opincuța” din orașul Rezina, conducător artistic – Cernega Eugenia – 19.9 mii vizualizări.

La categoria copii, locul II a fost ocupat de Corul academic BELCANTO de la Școala de arte pentru copii „E. Coca” din municipiul Soroca, conducător artistic Ludmila Samarin – 33.1 mii vizualizări. Iar Ionela Rotaru de la Studioul muzical vocal al casei de cultură din orașul Drochia, profesoară Cristina Bațura, s-a clasat pe locul III cu 21,7 mii vizualizări. Pentru toți participanții vor fi expediate certificate de participare, iar câștigătorii  vor primi cadouri simbolice din partea organizatorilor.

La concursul lansat de Parlament la începutul lunii decembrie au participat 50 de colective, inclusiv, ansambluri folclorice, colective artistice, formații, studiouri muzical-corale de copii, precum și grupuri de colindători de diferite vârste. Dintre acestea 21 grupuri de copii și adolescenți și 29 -maturi. Participanții sunt originari din 25 de localități din majoritatea raioanelor țării, dar și diaspora România – București și Ucraina – Odesa. Toate colindele și urăturile pot fi vizualizate pe contul de Facebook și YouTube al Parlamentului. Totodată, acestea răsună în perioada sărbătorilor de iarnă și în holul instituției parlamentare.

Cu acest prilej, secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu a transmis un mesaj de felicitare câștigătorilor. “Anul 2020 care se încheie, nu a fost unul ușor pentru familiile din Republica Moldova. Pentru întreaga țară a fost un an cu multe încercări, în special, provocate de pandemie. Dar vreau în ajunul sărbătorilor de iarnă să transmit un sentiment de speranță, gânduri alese și multă sănătate în noul an care se apropie. Să aveți pace în suflete și în casă. La mulți ani!”, a menționat Adrian Albu.

În premieră, programul sărbătorilor de iarnă este organizat de Parlamentul Republicii Moldova în format online.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...