Asistență financiară de 5 milioane de euro pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii

Chișinău, 18 august 2023 – Republica Moldova va contracta un împrumut de 5 milioane de euro pentru a susține dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova şi Bank Gospodarstwa Krajowego din Polonia.

Acordul este susținut de grantul Comisiei Europene pentru subvenționarea dobânzii aferente împrumutului și implementarea asistenței tehnice. Proiectul Acordului prevede contractarea împrumutului pe un termen de 7 ani, inclusiv 12 luni perioada de grație.

Scopul final al încheierii Acordului este atragerea de către autoritățile Republicii Moldova a resurselor financiare pe termen lung către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului în vederea finanțării la costuri reduse a proiectelor investiționale ale întreprinderilor. Asistența financiară va fi utilizată pentru ca Fondul pentru antreprenoriat și creștere economică (FACEM) să faciliteze accesul întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare accesibilă și pe termen lung, cu o rată a dobânzii mai mică decât pe piață.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...